Pro Tools Running On Mac OS X 10.10 Yosemite

06-04-2014 12:32 AM

Community member Steven Thompson took his life in his hands and installed the next version of Mac OS X 10.10 Yosemite on his Mac to see how Pro Tools would perform.
Of course no copies are available to the public yet so we don’t even have to tell you not to try this at home, but if they were the we would tell you not to try this at home.
Here is the story of how he got on.
I was the guy who jumped right into Mavericks without any regards as to the fact that Pro Tools would function properly or not. Hey, isn’t that what backups are for? Unlike some posters that I’ve seen on the web forums, I have had no problems with Mavericks (Editors note:lucky guy) and Pro Tools.
Anyway, I am happy to report that my initial test run with OS X 10.10 Yosemite was a success.
Pro Tools opened without a problem. All of my plug-ins seem to be working as they’re intended. The only thing that I’ve noticed is some of the playback engine and hardware settings went awry. Almost as if the .plist file got changed. This, of course, was easily fixed by changing the settings back to what they were pre-Yosemite. It is also possible that these issues were unique to my experience.
This seems very promising since we usually have to wait some time for Avid to approve a new operating system.
I’ll be diving deeper into Pro Tools and trying to uncover some glitches, if any exist, over the next few days. If I do discover any then I willl add them in the comments section. Of course if you’re currently working on an important project, I wouldn’t suggest upgrading to a beta OS. However, if you have time and energy to experiment once the beta ships then you should still be able to do some work.
Thanks Steven for this report, it seems early indications may be promising.
Perhaps Yosemite is a working version of Mavericks?